top of page

Burn-out begeleiding

Week van de Werkstress

Week van de Werkstress 2020: Blijf in balans!

Ben je op zoek naar een nieuwe balans in je werkdag nu alle gewoonten en vaste werkpatronen weg zijn gevallen? Misschien werk je in de zorg, het onderwijs of de politie en word je overspoeld door gevoelens van onmacht of wordt er het uiterste van je inzet gevraagd? Het kan ook zijn dat je werk helemaal is gestopt en je je geen raad weet met je vrije tijd.

 

Stress

Al deze ongevraagde veranderingen brengen ons uit balans en geven een gevoel van stress. Vaak brengt stress niet het beste gedrag in je naar boven: je reageert misschien bot op mensen in je omgeving, je motivatie voor het werk zakt tot onder het nulpunt of je loopt met je ziel onder de arm en lijkt niets je meer te interesseren.

Hoe vind ik rust én kom ik tot actie?
In de Week van de Werkstress van 16-20 november 2020 kun je meedoen met allerlei gratis activiteiten. Omdat bij stress-hantering het vooral gaat om ‘doen’  is er iedere dag een (online) activiteit variërend van een half uurtje meditatie in de ochtend, in de middagpauze een aantal bewegingsoefeningen tot een loopbaangesprek over ‘zit ik nog wel op de goede plek?’ in de middag.


Je eigen aanpak
Hoewel we niet veel invloed hebben op de omstandigheden kunnen we wél ons eigen welzijn bevorderen door de malende gedachten, vastzittende spieren en onze loopbaanwensen aandacht te geven. In de activiteiten van de Week van de Werkstress is hier veel ruimte voor en krijg je tools in handen om anders om te gaan met werkstress.

Wil je ook wat afwisseling in je dag en lijkt het je fijn om met begeleiding te mediteren, bewegingsoefeningen te doen of een 'live' Coronaproof gesprek te hebben over je werksituatie?  Geef dan hieronder je belangstelling aan en ik neem contact met je op.

bottom of page