top of page

Burn-out begeleiding

Uit je burn-out

Opgebrand

Uit je burn-out komen en weer lekker fit aan het werk zijn. Is dat geen aanlokkelijk vooruitzicht? Samen maken we tijdens de burn-out begeleiding een eind aan het patroon van de roofbouw die je op jezelf pleegt. Je leert opnieuw om op tijd te rusten en te ontspannen. Je krijgt weer energie en er ontstaat een balans tussen wat je kúnt en móet. Burn-out begeleiding helpt om je weer fris en vitaal voelen zodat je relaxter aan het werk bent.


Veerkracht
Omgaan met je eigen grenzen is punt één bij het herstellen van burn-out. Je leert weer in contact te komen met jezelf. We gaan op zoek naar de gedragingen, drijfveren, overtuigingen die je zover hebben gebracht. Je leert ze op tijd herkennen en er naar handelen. Met verschillende werkvormen bouwen we aan hernieuwde veerkracht.

 

Ontstaan 

Uitputting of ook wel burn-out is iets om serieus te nemen. Vaak sluipt de vermoeidheid er langzaam in. Piekeren en slecht slapen zijn de signalen. Werk en privé worden een last op je schouders, zodat je op een dag geen stap meer kunt zetten.
Burn-out begeleiding kan je helpen. Als jij je nauwelijks herinnert wanneer je voor het laatst lekker fit was, of constant ‘op je laatste benen loopt’, trek dan aan de bel. Dit kunnen immers signalen zijn van burn-out.


Aanpak

Als je denkt dat je burn-out bent, maak dan een afspraak voor een intake. Neem bij het eerste of tweede gesprek rustig je partner mee, of een goede vriend of vriendin. Die is van harte welkom. Jullie vullen vooraf vragenlijsten in over hoe het met jou gaat. De antwoorden zijn de basis voor het vitaliteitsprogramma. Zo weten jullie goed van elkaar wat er de komende maanden gaat gebeuren. Dit vergroot de kansen op een succesvol verloop van de burn-out begeleiding.


Het traject is een combinatie van gesprekken en zelfmanagement: je krijgt ‘huiswerk’ mee voor de periode tussen de gesprekken door. Ook vraag ik je een paar regels te schrijven over hoe je de gesprekken ervaart zodat je het proces zelf actief mee stuurt.

Als deze aanpak je aanspreekt, neem dan contact op.

bottom of page