top of page

Loopbaanontwikkeling

Outplacement

Weg bij je baas
Het is niet je eigen keuze, maar toch is het een feit: je werkgever biedt je een vaststellingsovereenkomst aan… om op een nette manier afscheid van elkaar te nemen. Troost je, dat is echt geen schande in deze tijd. Jij blijft dezelfde persoon met dezelfde kwaliteiten en mogelijkheden. Het is nu zaak dat je door het verlies van je baan heen weer perspectief gaat zien. Dus raap jezelf bij elkaar en ga er weer tegenaan.
 

Wij zijn nu even collega’s
Zie het ‘outplacement’ als je nieuwe werk. Dan ben ik jouw tijdelijke collega en coach. Je hoeft het niet alleen te doen. We gaan samen aan het werk. Want het is hard werken om werk te vinden dat duurzaam bij jou past.

We beginnen met het naar boven halen van jouw sterkste punten. En ik schrik niet van je minder sterke kanten en je eventuele ‘bloopers’. Die zie ik als mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen. We laten ze zeker meetellen bij het bepalen van de werkomgeving waar jij het beste tot je recht komt.

Soms is het nodig om te accepteren dat het beter is om bepaalde dingen niet meer te willen. Je zult zien dat het verlies van je werk ook kan leiden tot het winnen aan zelfvertrouwen en het maken van een nieuwe start.


Stap voor stap
Bij outplacement begin ik met ruimte voor verwerking en revitalisering. Je hebt een vermoeiende periode achter de rug en de nieuwe situatie is onzeker en intensief. Ik gebruik hiervoor elementen uit mijn aanpak bij stressmanagement. Als je wilt, kan je partner meekomen naar het tweede gesprek. Dan kan ook hij of zij je steunen in de dagelijkse praktijk.
 

Nieuwe start
Zodra het kan, begin je heel gestructureerd met het ontdekken van je authenticiteit.
Je vergroot je zelfkennis en je zelfwaardering. Het doel is dat je weer trots bent op jezelf en blij bent met wat je kunt. Je weet wat je wilt in werk, en waar je wilt werken. Je hebt jouw ideale baan in beeld.

Dan komt het solliciteren en netwerken. Jij weet je authenticiteit onder woorden te brengen en waar die het meest tot zijn recht komt. Stapje voor stapje leer je jezelf krachtig te presenteren bij mogelijke werkgevers. Net zolang totdat de werkgever die naar jou op zoek is en jij elkaar vinden!
 

Transitievergoeding
Praat je over een Vaststellingsovereenkomst? Zorg er dan voor dat je de kosten van je loopbaanbegeleiding kunt declareren.  Met deze vergoeding kunnen we een Van-Werk-naar-Werk-traject afspreken.

bottom of page