top of page
aangepast voor website over Ita2.jpg

Ita

Over mij

Voordat je met jouw vragen en achtergrond komt, kan ik me voorstellen dat je eerst meer over mij wilt weten. Onder het motto ‘Practice what you preach’ hierna meer over mijn leven en werk.

Motto
‘Al lerend werken en leven’ is mijn motto. Hoe doe je dat: je blijven ontwikkelen, fit blijven, werk houden? Het gaat soms niet vanzelf. Vanaf mijn 17e jaar houd ik me bezig met wat gezondheid, ziekte en werken voor mensen betekent. Mijn basis ligt in de praktijk waar ik als doktersassistente de schakel was tussen patiënt en huisarts. Allerlei parttime-opleidingen volgen:

  • Maatschappelijk werk,

  • Personeelswerk,

  • Loopbaancounseling en - coaching,

  • Supervisiekunde,

  • Leergang Burn-out begeleiding,

  • Opleiding tot trainer Mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy en Compassietrainer.


Visie
Voor ieder mens is er een plek op aarde om zijn of haar talenten in te zetten en tot bloei te komen. Dat is mijn overtuiging. Mijn ervaring is dat er in het leven soms ervaringen zijn die je 'tekenen': we proberen die ervaringen te integreren en komen er achter dat dit nog niet zo eenvoudig is. Vaak proberen we ons verstand in te zetten voor het oplossen van emotionele puzzels. Ik heb gemerkt dat deze aanpak niet werkt. Het leven wordt er juist moeilijker door. Door te trainen in het toestaan van moeilijke gevoelens en er ruimte voor te maken, ontstaat een beweging van 'helen' en kan er perspectief ontstaan voor leven en werken vanuit je persoonlijke waarden.
 

Missie 
Jou coachen en trainen in een andere manier van omgaan met jezelf. In plaats van te vechten tegen de ideeën (over jezelf) met jezelf  omgaan vanuit acceptatie en mildheid. Opdiepen wat jij belangrijk vindt in het leven. Van daaruit je persoonlijke kracht ontdekken en deze in durven zetten. Ook als je er misschien onzeker over bent en er spanning bij ervaart. Jezelf trainen om erbij te blijven ook als het spannend is.

 

Passie
Mijn passie is een instrument te zijn waardoor jij zo goed mogelijk gehoord, gezien én erkend wordt. Zo ontwikkel je door die aandacht veerkracht in werk en leven. Deze passie heb ik uitgedragen in mijn werk in de psychiatrie, het bijstandsmaatschappelijk werk, de ouderen- en gezinszorg, bij de vakbond en de provincie Drenthe voordat ik in 2000 mijn eigen praktijk startte.
De manier van leven vanuit Mindfulness, ACT en Compassietraining zijn mijn 'tools' die in ieder gesprek en iedere training van pas komen.

Ik 'gloei' als deelnemers na mijn coaching en trainingen vertellen dat ze door hun deelname fundamenteel anders in het leven staan. Dat maakt me dankbaar en inspireert me.

Praktijk
Graag verwelkom ik jou in mijn praktijk aan de Oosterhoutstraat 49 in Assen. Ik voel me er als een vis in het water en werk er met plezier. Ook maak ik graag gebruik van wat er buiten is… het Asserbos is op loopafstand… en wandelen kan een supergoede manier zijn om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen.

Nieuwsgierig geworden? Of zoek je nèt wat anders? Goed om te weten dat ik meer dingen doe dan die op deze website staan.

Ik maak graag kennis met jou, luister naar je vraag en kijk met je mee wat een passende aanpak kan zijn.

bottom of page