Loopbaanbegeleiding

Ontwikkeladvies

Ander werk
Hoe ziet dat er eigenlijk uit? En… hoe kom je eraan? Je hebt nu misschien geen plezier meer in je baan omdat de uitdaging eraf is. Of je bent toe aan iets totaal anders, bijvoorbeeld leiding geven of je wilt je specialiseren. Je werk past niet meer bij wie je nu bent. Wat past er beter bij jou?​ Ik begeleid je graag bij de volgende stap in je loopbaan.

Aanpak
Je gaat aan de slag met het onderzoeken van vragen zoals: Waar ben je goed in? Wat geeft je energie en wat kost energie? Je onderzoekt zo nodig je capaciteiten. Je gaat bijvoorbeeld anderen interviewen over jezelf. Of praten en meelopen met mensen die werk doen dat jouw interesse heeft. Zo kom je in beeld bij organisaties en ontdek je wat je nodig hebt om je thuis te voelen.

Het resultaat is een actuele ‘foto’ van jezelf en je kwaliteiten. Daarmee vind jij het werk dat jou op het lijf geschreven is.

Levensloopbaanbegeleiding​

Soms gaat het adviestraject verder dan werk en loopbaan. Dan graven we dieper. Klopt het werk wat je doet nog wel met je levensmissie en drijfveren? Is dit wat je werkelijk wilt met je leven? We gaan terug naar je wortels: uit je levensverhaal krijgen we de ontwikkeling helder tot wat je nu bent geworden. Jij bepaalt de koers, in verbinding met jezelf.

Dit alles doen we niet eventjes op een achternamiddag. Het vraagt tijd en actieve inzet om tot inzichten te komen. Het is van belang tijd te nemen om de goede richting in te slaan en de juiste stappen te zetten die leiden tot jouw ideale baan.

 

Je kunt nu de eerste stap zetten door een afspraak te maken.

Het Ontwikkeladvies

Het Ontwikkeladvies dat vanaf 1 december 2020 beschikbaar was, was in ruim één dag al volgeboekt. De subsidie voorziet dus in een enorme behoefte! Hopelijk komt er in 2021 weer een nieuwe gelegenheid. Was je er in december nog niet klaar voor of viste je achter het net en wil je tóch met je loopbaan bezig? Dan kun je mij even een berichtje sturen dat je er in 2021 aan mee wilt doen. 
Ben je door de Corona-maatregelen je werk kwijt geraakt en moet je van werk of beroep veranderen? Misschien ben je door de ervaringen in Corona-tijd tot de conclusie gekomen dat je niet gezond je pensioen kunt halen omdat het werk je steeds zwaarder valt? Of ben je gewoon nieuwsgierig geworden naar welk ander werk bij jou zou kunnen passen. Juist om deze redenen heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het gratis Ontwikkeladvies ingevoerd.

Inhoud
Het Ontwikkeladvies is voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd beschikbaar.
Als loopbaanadviseur kan ik subsidie aanvragen voor 4-5 gesprekken met jou over:

  • wat is mijn situatie op dit moment en welk toekomstperspectief heb ik?

  • wie ben ik als persoon en wat zijn mijn sterke en minder sterke kanten?

  • welke mogelijkheden om gezond en effectief te werken heb ik nog meer en hoe benut ik ze?

  • wat heb ik nodig om een nieuwe wending te kunnen nemen?

  • heb ik voldoende kansen op de arbeidsmarkt als ik een ander vak ga kiezen?​

Werkwijze en resultaat
Het traject is een combinatie van gesprekken en zelfmanagement: je krijgt ‘huiswerk’ mee voor tussen de gesprekken door en ik vraag jou een paar regels te schrijven over hoe je de gesprekken ervaart zodat je het proces zelf actief mee kunt sturen.
Ook is er standaard aan het begin van onze gesprekken een arbeidsmarktscan opgenomen. Als je zelfstandig ondernemer bent dan is er de mogelijkheid om een Ondernemersscan in te vullen. Zo krijg je al een eerste indruk in welke richting je het beste kunt zoeken om jouw keuze voor een nieuwe wending ook succesvol te laten zijn.


Aan het eind van het traject ontvang je een verslag van de gesprekken en maken we samen een Ontwikkelplan zodat jij jezelf ook na afloop van de gesprekken ‘op koers’ kunt houden.

De gesprekken zijn vertrouwelijk, er gaat geen rapportage naar je werkgever.

 

Ervaring van deelnemer aan het Ontwikkeladvies in 2019:
“Ita is professioneel en laagdrempelig. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar. Ik heb veel gehad aan het Ontwikkeladvies 45+. Ik kan Ita als loopbaanadviseur zeker aanbevelen.” vrouw, 45 jr. werkzaam in de kinderopvang.​