Loopbaanbegeleiding

Ontwikkeladvies

Ander werk
Hoe ziet dat er eigenlijk uit? En… hoe kom je eraan? Je hebt nu misschien geen plezier meer in je baan omdat de uitdaging eraf is. Of je bent toe aan iets totaal anders, bijvoorbeeld leiding geven of je wilt je specialiseren. Je werk past niet meer bij wie je nu bent. Wat past er beter bij jou?​ Ik begeleid je graag bij de volgende stap in je loopbaan.

Aanpak
Je gaat aan de slag met het onderzoeken van vragen zoals: Waar ben je goed in? Wat geeft je energie en wat kost energie? Je onderzoekt zo nodig je capaciteiten. Je gaat bijvoorbeeld anderen interviewen over jezelf. Of praten en meelopen met mensen die werk doen dat jouw interesse heeft. Zo kom je in beeld bij organisaties en ontdek je wat je nodig hebt om je thuis te voelen.

Het resultaat is een actuele ‘foto’ van jezelf en je kwaliteiten. Daarmee vind jij het werk dat jou op het lijf geschreven is.

Levensloopbaanbegeleiding​

Soms gaat het adviestraject verder dan werk en loopbaan. Dan graven we dieper. Klopt het werk wat je doet nog wel met je levensmissie en drijfveren? Is dit wat je werkelijk wilt met je leven? We gaan terug naar je wortels: uit je levensverhaal krijgen we de ontwikkeling helder tot wat je nu bent geworden. Jij bepaalt de koers, in verbinding met jezelf.

Dit alles doen we niet eventjes op een achternamiddag. Het vraagt tijd en actieve inzet om tot inzichten te komen. Het is van belang tijd te nemen om de goede richting in te slaan en de juiste stappen te zetten die leiden tot jouw ideale baan.

 

Je kunt nu de eerste stap zetten door een afspraak te maken.

Het Ontwikkeladvies

Het  gesubsidieerde Ontwikkeladvies dat in de afgelopen jaren beschikbaar werd gesteld door de overheid voorzag in een enorme behoefte. Ik heb vele mensen mogen begeleiden met hun loopbaanvragen naar nieuwe keuzes , het volgen van een opleiding of het aangaan van een persoonlijke ontwikkeling waardoor ze met meer enthousiasme en vertrouwen in hun oorspronkelijke baan verder kunnen.
Nu de subsidie niet meer beschikbaar is, kun je tóch tegen gereduceerd tarief het Ontwikkeladvies aanvragen. 

Inhoud
Als loopbaanadviseur voer ik vier gesprekken met jou over:

  • wat is mijn situatie op dit moment en welk toekomstperspectief heb ik?

  • wie ben ik als persoon en wat zijn mijn sterke en minder sterke kanten?

  • welke mogelijkheden om gezond en effectief te werken heb ik nog meer en hoe benut ik ze?

  • wat heb ik nodig om een nieuwe wending te kunnen nemen?

  • heb ik voldoende kansen op de arbeidsmarkt als ik een ander vak ga kiezen?​

Werkwijze en resultaat
Het traject is een combinatie van gesprekken en zelfmanagement: je krijgt ‘huiswerk’ mee voor tussen de gesprekken door en ik vraag jou een paar regels te schrijven over hoe je de gesprekken ervaart zodat je het proces zelf actief mee kunt sturen.
Ook is er standaard in de loop van onze gesprekken een arbeidsmarktscan opgenomen. Als je zelfstandig ondernemer bent dan is er de mogelijkheid om een Ondernemersscan in te vullen. De informatie hieruit is waardevol om mee te laten wegen in jouw keuze voor de richting die op wilt en of die eventuele nieuwe wending ook succesvol zal zijn.


Aan het eind van het traject maken we samen een Ontwikkelplan zodat jij jezelf ook na afloop van de gesprekken ‘op koers’ kunt houden.

De gesprekken zijn vertrouwelijk, er gaat geen rapportage naar je werkgever.

Inzet en kosten
Het particuliere tarief van het Ontwikkeladviestraject is €455,- BTW vrijgesteld. Hiervoor krijg je 4 gesprekken van een uur en een uitgebreide online arbeidsmarktanalyse of Ondernemersscan met je sterke en minder sterke ondernemersvaardigheden die we samen bespreken. 
Het zakelijke tarief is €700,- BTW vrijgesteld.

Ervaring van deelnemer aan het Ontwikkeladvies in 2021:
Ik ben met Ita in contact gekomen via het Nederland leert door Ontwikkeladviestraject. 

Ik vond het erg fijn om met haar dit traject in te gaan. Ze is iemand die naar de persoon zelf kijkt en niet van een standaard profiel uitgaat. Daardoor komt ze sneller tot de kern waar het om gaat, en kom je zelf ook tot inzichten". (vrouw, 51 jaar, ZZP-er).​